107. Developer experience med Ebba Cronqvist

Vi har med oss Ebba Cronqvist från Buzz och diskuterar developer experience och developer productivity.
Det finns många vinster med att ha en bra utvecklarupplevelse och sätt att förbättra produktiviteten, såsom att tillhandahålla rätt verktyg, minska kontextbyte och få in mer automatisering. 
Vi diskuterar också hur svårt det kan att mäta produktivitet och att man måste undvika att falla in i att mäta ”vanity metrics” som antal rader kod eller velocity. Med hjälp av DORA metrics kan man få hjälp att identifiera förbättringsområden, men ett enkelt formulär som skickas ut till utvecklare kan ibland vara ännu bättre. Vi hoppas att du tycker detta är lika spännande som vi tycker och hittar något sätt att förbättra upplevelsen i era team!

🤓 Svårighetsnivå: 2/5


💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar