112. Fördelar med featuremiljöer och “feature branch”-strategin

I detta avsnitt pratar vi om fördelarna med featuremiljöer och feature branches istället för gitflow som branchingstrategi.
Sofia berättar om hur hennes team gick från en enda testmiljö till att skapa featuremiljöer "on the fly", vilket gjorde det möjligt för hennes team att snabbt testa och släppa nya funktioner.
Så om du vill höra mer om hur du kan testa dina nya funktioner och släppa dem snabbt som Netflix, bör du lyssna nu! 🤓👌
Obs: När vi säger att en feature "är i test" menar vi att den har mergats till develop-branchen som har deployats till en testmiljö. Men ibland kan det även betyda att den är i testfasen, det vill säga att en testare håller på att testa den lokalt eller i en featuremiljö. När vi säger “main” och “master” så menar vi egentligen samma sak. Det kan vara förvirrande, vi vet!

🤓 Svårighetsnivå: 3/5

🔗 Länkar:
Musikspelet: Hitster
Escape room spelet: “De dödas pendel”
VS Code pluginet Test Explorer UI
“Test Explorer UI” adapter till Jest: Jest Test Explorer
Branchingstrategi: Gitflow
Branchingstrategi: Feature Branch
💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar