113. Context switching sänker ditt IQ med 10 poäng 🙀

Vi pratar om context switching: att bli avbruten i sitt arbete eller när man byter mellan olika uppgifter och applikationer. Vi går igenom en studie som visar att användare i genomsnitt switchar mellan applikationer nästan 1 200 gånger per dag, vilket tar nästan fyra timmar i veckan att återorientera sig efter. Vi pratar om olika typer av context switch och hur multitasking gör oss dumma. En BBC-studie från 2005 visar att en person som blir distraherad av ett mail eller samtal förlorar 10 IQ-poäng, vilket är dubbelt så mycket som att röka marijuana. 🙀 Vi diskuterar olika sätt att hantera context switching, som att göra en story i taget eller använda Pomodoro-tekniken. Vi funderar på om man blir mindre störd av att parprogrammera och om det är okej att störa någon som har hörlurar på sig. Vi pratar också om att spendera olika dagar på olika projekt och vad managers och ledare kan göra för att underlätta för sina anställda.

🤓 Svårighetsnivå: 1/5

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar