114. OWASP: Top 10 säkerhetsbrister i din webbapplikation och hur du undviker dem 🔒

Vi tar upp OWASPs Top 10 - en lista över de mest kritiska säkerhetsriskerna för webbapplikationer. Vi går igenom olika typer av attacker, som SQL injection och cross-site scripting, och ger dig tips på hur du kan förebygga dem. 🔒 Men det handlar inte bara om att skydda din kod, vi pratar även om vikten av att inkludera säkerhetstänket redan från början i designen av en applikation.

🤓 Svårighetsnivå: 4/5

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar