115. Den unika egenskapen hos utvecklare: masochistisk förmåga att uthärda brutal, malande frustration

Vad är den gemensamma nämnaren hos människor som väljer att bli utvecklare? Är det en överlägsen förmåga att tänka logiskt och en outtröttlig nyfikenhet på hur saker och ting fungerar som driver oss? Kanske, men om vi tänker efter så finns det en annan egenskap som är typisk för utvecklare - en gränslös, nästan masochistisk förmåga att uthärda brutal, malande frustration.
Vi pratar om Floor796, ett coolt animationsprojekt som ger oss en glimt av hur livet skulle kunna vara på den 796:e våningen på en stor rymdstation. Vi tar också upp Amazon CodeWhisperer, som nu är gratis för alla att använda.

🤓 Svårighetsnivå: 1/5

🔗 Länkar:
Floor796
CodeWhisperer (Amazon)
GitHub Copilot
AlphaCode (DeepMind/Google)

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar