117. Clean Code = Horribel prestanda ☠️ + några prestandamyter

I detta avsnitt av vår podcast pratar vi om "clean code" och hur det inte alltid leder till bästa prestanda. Vi diskuterar Casey Muratoris video om hur "clean code" principerna kan göra din kod långsam och ineffektiv och tar vi upp en något kontroversiell åsikt om polymorfism och avslöjar varför det är blä. Vi går igenom olika argument som folk använder för att ignorera prestandaproblem och avfärdar dem en efter en.
Vi tar upp exempel från riktiga företag, som Facebook, och hur de har spenderat år på att förbättra prestandan i sina program. Men trots allt detta verkar det finnas en utbredd attityd om att programvara helt enkelt inte har några prestandaproblem.
Så ta en paus från dina långsamma program och lyssna på oss prata om hur du kan få din kod att springa som Usain Bolt.

🤓 Svårighetsnivå: 3/5

🔗 Länkar:
Punglås/Pungvattenlås
Kållapshjärta
Casey Muratori
YouTube-video: “Clean” Code, Horrible Performance
Developers! avsnitt 77. Clean Code
YouTube-video: Performance Excuses Debunked

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar