119. Generative AI (live från Global Azure 2023)

Vi spelar in live från Global Azure 2023 eventet och har med oss gästerna Emma Wilson (data och analytics arkitekt på Avanade) och Marko Rajkovic (market strategist på Bredband2) för att prata om hur artificiell intelligens (AI) påverkar vår vardag och arbetsliv och diskuterar hur företag praktiskt använder AI idag och om det stora skiftet som håller på att ske och hur synen på AI förändrats väldigt snabbt. Vi debatterar etiken kring huruvida genererade artefakter som AI genererade Drake låtar kan räknas som stulna eller om det i själva verket inte är mer än som att någon gjort en cover. Diskussionen leder till en debatt om behovet av förordningar för AI och spaningar om vad vi kan vänta oss om 1 år och 5 år.

🤓 Svårighetsnivå: 2/5

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar