122. State of Green Software 2023

Vi granskar "State of Green Software 2023", en enkät genomförd av Green Software Foundation som gjort en mix av en kvantitativ och kvalitativ undersökning där 2191 personer har svarat. Man har tittat mer kvalitativt för att samla ihop insikter från stora rådgivningsfirmor som McKinsey och Gartner, peer-reviewed akademisk forskning som publicerats i tidskrifter som Nature, samt tankar från ledande tänkare inom green software för att verkligen förstå hur teori översätts rent praktiskt inne i företagen.
Vi pratar allt från klimatångest till hur hållbarhet kan vara en viktig faktor för att attrahera och behålla talanger inom företag. Microsofts president Brad Smith sa i november 2022 att företag som inte börjar träna sina anställda i hållbarhet kommer att ha problem att nå klimatmålen. Men hur ser det egentligen ut där ute i CEO-stugorna? Trots att det finns ett starkt affärsvärde som drivs på av konsumenterna, regulatoriska vindar, att ledande tech-jättar går i bräschen och inte minst av klimatförändringarna, är det ändå 63% av CEO:arna som anser att hållbarhet inte är en högsta prioritet.
Häng med, för det här blir ett riktigt maffigt avsnitt med många intressanta insikter!

🤓 Svårighetsnivå: 1/5

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar