I detta avsnitt börjar vi med att skvallra om två jobbrelaterade kärlekshistorier som våra lyssnare delade med sig av efter att vi släppte förrförra avsnittet om kärlek på jobbet. Sedan går vi vidare till nyheten att det nya mixed reality headsetet Meta Quest 3 snart släpps, samt att Windows Copilot ska släppas redan nu i juni.
Men det riktiga fokuset för detta avsnitt är CQRS. Sofia såg det i en jobbannons för full-stack utvecklare, så vi bestämde oss för att prata om vad det egentligen är och när man skulle vilja använda det. Madde har till och med träffat mannen bakom CQRS, Greg Young, och har med sig en rolig historia från den gången han skulle tala på en konferens. Vi diskuterar dess för- och nackdelar och har en liten rant om hur vissa människor överkomplicerar enkla koncept (ja, detta är en introduktion till en rant om microservices), som att skära en macka med en motorsåg. Så häng med och lär dig lite om CQRS, och förhoppningsvis får du ett par fniss längs vägen.

🤓 Svårighetsnivå: 5/5

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar