CMS… Eller Content Management System. Något som de allra flesta har hört talas om och säkert har kommit i kontakt med. Men det finns ändå en del frågetecken kring det, men oroa er inte - vi reder ut dem! Vi går igenom allt ifrån vad ett CMS är, vad är skillnaden på ett “vanligt” CMS och ett headless CMS, och såklart vilka som är de vanligaste CMS:en i Sverige.

Madde berättar också en pinsam historia om något som hände för 5 år sedan, och såklart pratar vi om Elon Musk och Mark Zuckerberg som har utmanat varandra i ett burslagsmål. Zuckerberg har tydligen tränat jui-jitsu och Musk har lovats träning av UFC-mästaren St-Pierre… Ja jösses, vad ska man säga. Vem tror ni vinner?

Dagens avsnitt är dessutom sponsrat av Storyblok, vilket vi är supertacksamma för!

🤓 Svårighetsnivå: 2/5

🔗 Länkar:
Microsoft Learn Cloud Skills Challenge 2023
Svelte 4
Testa Storyblok 👉 ‼️ Scrolla längst ner och clicka på Try for Free, första knappen är länkad fel.
Whitepaper: The State of CMS 2023: Sweden

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar