127. Fördomar på Flashback: allt om manliga och kvinnliga programmerare

OBS: Kryddat med satir. Vi dyker in i det förbryllande mysteriet från tidigt 2000-talet med Flashback-killar som döljer sig bakom kvinnliga identiteter - vilken är deras hemliga agenda? Vi utforskar om det verkligen är någon skillnad mellan kvinnliga kodknackare och "flickor i allmänhet".

Kan man se om det är en man eller kvinna som skrivit koden och stämmer påståendet om att män skulle vara mästare i programmering tack vare deras besatthet av bilar och vapen?

Vi tar också pulsen på Flashback-kvinnorna om deras åsikter om manliga programmerare - är assemblerprogrammering kanske det bästa hemliga vapnet för att förföra? ❤️‍🔥

Är du redo för ett av våra mest provokativa avsnitt? Vi tacklar sällan de heta debatterna om män och kvinnor i teknikbranschen, så håll i hatten för detta vill du inte vill missa!

🤓 Svårighetsnivå: 1/5

🔗 Länkar:
💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar