131. AI:s framtid inom programmering och jakten på work-life balance

Det ställs stora frågor om både teknikens och karriärens framtid! Vi tacklar lyssnarnas djupa funderingar kring huruvida AI kan komma att ersätta mänskliga utvecklare samt den eviga jakten på den perfekta arbetsplatsen i tech-världen.
En av våra lyssnare överväger att byta karriär till systemutveckling men oroar sig över AI:s framfart och potentialen att göra programmerare överflödiga. Och för den som är mitt i en karriäromställning - hur väljer man rätt företag när man vill undvika "tech-mardrömmen" och istället finna en harmonisk balans mellan arbete och privatliv?
Vi kikar även kort på några av de senaste nyheterna som rör ChatGPT och Stack Overflow. Och som grädde på moset, avslöjar Sofia sitt senaste teknikköp!

🤓 Svårighetsnivå: 1/5

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar