137. Starta nytt projekt på ett icke-tech företag & förväntningar på praktikanter

Följ med oss när vi dyker ner i den överraskande avslöjanden om bilar och deras skrämmande datainsamling. Mozilla Foundation levererar en chockerande rapport som förändrar vår syn på den moderna bilens roll i våra liv. Är din bil egentligen en dator som stalkar dig?
Sedan vänder vi blicken mot våra kära lyssnares frågor. Mattias tar oss med på en resa in i utmaningarna av att vara en ny utvecklare i ett stort företag som inte fokuserar på mjukvaruutveckling. Hur kan man som nybliven utvecklare navigera i en sådan unik situation? Vad bör man tänka på och vilka misstag bör man undvika?
Och sist men inte minst, en fråga från en blivande praktikant: Vad förväntas av studenter när de går in i sin LIA praktik? Hur förbereder man sig bäst när man ställs inför en helt ny teknik? Och ja, Ryan Gosling har också ett finger med i spelet!
Och som vanligt, tack för att ni lyssnar och för er ständiga stöd. Ni är bäst! 🎉

🤓 Svårighetsnivå: 1/5

🔗 Länkar:
💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar