146. Globala remote jobb: hur man hittar dem, utmaningarna och lite om nuvarande arbetsmarknadsklimat

Hur det är att jobba i en global och helt remote miljö? Vi har äran att ha med oss Vanja Tufvesson, engineering manager på Remote och medgrundare av Pink Programming, som ger oss en inblick i hennes värld.
Vanja delar med sig av sina erfarenheter kring vad man bör tänka på när man söker jobb idag, speciellt inom tech-branschen. Hur det är att leda ett team som är spritt över hela världen och vilka är de unika utmaningarna och möjligheterna med att jobba i en global och helt remote organisation.
Vi diskuterar också hur man hittar och lyckas med remote-jobb, särskilt för juniora utvecklare som är nyfikna på att utforska denna arbetstrend. Vanja ger oss insikter i hur man hanterar skillnaderna och utmaningarna med att arbeta över olika tidszoner samt ledarskapstips för att effektivt hantera olika kulturer inom ett team.
Detta avsnitt är perfekt för dig som funderar på att ta klivet in i den globala och remote arbetssfären.

🤓 Svårighetsnivå: 1/5

🔗 Länkar:
💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar