148. När vi behöver skriva alla user stories själva & tips till nya i branschen

Vi besvarar två viktiga frågor från våra lyssnare; för det första, är det normalt att behöva skriva sina egna user stories som utvecklare? En trött utvecklare delar sina bekymmer om att självständigt prioritera och skapa tickets utan tillräcklig vägledning från teamet. Vi utforskar balansen mellan frihet och att leverera verkligt värde till organisationen.
Därefter kastar vi oss in i minnen från våra första månader som konsulter och delar med oss av insikter vi önskar att någon hade delat med oss tidigare. Från molnet till den verkliga skillnaden mellan programmering i skolbänken och i arbetslivet - vi belyser vad som kan vara överraskande och oväntat när du kliver in i konsultrollen direkt från högskolan.
Vi tar också en snabb titt på de senaste nyheterna om konferensen som har hittat på fejkade kvinnliga talare för att sälja fler biljetter och få in fler högprofilerade talare.
Glöm inte heller att delta i "State of JS"-undersökningen för att göra er röst hörd i tech-världen.

🤓 Svårighetsnivå: 1/5

🔗 Länkar:
💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar