149. Serverless arkitektur med Jimmy Dahlqvist

Vi utforskar serverless arkitektur tillsammans med Jimmy Dahlqvist, Head of AWS och en passionerad AWS-ambassadör.
Vi diskuterar fördelarna med serverless, inklusive hur det möjliggör snabbare utveckling och enklare hantering, samtidigt som Jimmy avslöjar sina top 3 arkitekturpatterns för serverless som "storage first".
Vi diskuterar den ibland omtalade inlåsningseffekten som förknippas med att använda cloudtjänster som cloud functions. Ska man oroa sig eller är inlåsning en del av alla teknikval?
Vi tar också en titt på en nyhet inom AI: ett verktyg kallat Graph Networks for Materials Exploration (GNoME) som har upptäckt miljontals nya kristallstrukturer.

🤓 Svårighetsnivå: 5/5

🔗 Länkar:
💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar