166. Leda sin egen och andras kompetensutveckling med Marcus Rådell

Hur leder man sin egen och sitt teams kompetensutveckling?
Vi har med oss en som kan det med kompetensutveckling: Marcus Rådell som är utbildningsledare på SALT och bland annat har varit Director of Engineering på ett flertal startups.
Vi pratar om formell utbildning vs informell utbildning. Om varför passiv inlärning som att lyssna på en lärare eller att titta på YouTube inte kommer ta dig hela vägen. Vi tar även upp hur man som ledare i ett team kan främja innovation genom att inspirera genom att visa hur man leder sig själv och skapar en miljö där man kan “fail fast”. Bonuskunskap: Du får inga magrutor av att titta på andra som gör sit-ups.

🤓 Svårighetsnivå: 3/5

🔗 Länkar: Marcus på LinkedIn

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
person
Gäst
Marcus Rådell
Head of Curriculum på SALT
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar