177. Hur håller du fokus och får saker gjorda?

ChatGPT har gett en lyssnare oväntat tuff attityd, medan Madde har vunnit en utmärkelse och stått barfota på en scen. Vi har också fått en intressant fråga från en lyssnare: “Hur fokuserar ni för att få saker gjorda på jobbet? Blir ni stressade och känner att ni ligger efter ibland?”
Vi pratar om vår egna prokrastinering och ofokus, samt hur vi tror att samhället i stort har tappat sin förmåga att koncentrera sig. Vi diskuterar våra personliga strategier för att återfinna fokus, från appar till mer esoteriska metoder som att stänga av färgerna på telefonen och att äta fiskolja.

🤓 Svårighetsnivå: 1/5

💬 Ställ en anonym fråga eller insändare som vi kan ta upp i podden!

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!

polite_applause_10.wav by joedeshon -- https://freesound.org/s/119030/ -- License: Attribution 4.0
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 31 supportrar