29. Klimatstridsguide för utvecklare

I detta avsnitt pratar vi om elefanten i rummet, vår tids största utmaning, code red: klimatkrisen.
I detta avsnitt pratar vi om elefanten i rummet, vår tids största utmaning, code red: klimatkrisen.
Vi går igenom 6 principer från Green Software Engineering av Asim Hussain för hur vi behöver tänka kring och bygga mjukvara för att nolla koldioxidutsläppen.
Hur mycket koldioxid släpper vår mjukvara egentligen ut när den hostas på servrar i andra länder? Se andra länders kolintensitet på kartan här.
En dators energiförbrukning är inte proportionell med hur mycket resurser som används, så hur ska man göra det så energieffektivt som möjligt?
API för att ta reda på koldioxidintensiteten i real time här.

💬 Ställ en anonym fråga eller insändare som vi kan ta upp i podden!

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar