45. Web 3.0

Hur har webben utvecklats och vad är web 3.0?
Madde skäms över sin kodgranskning och Sofia har snart gett upp hoppet i väntan på sin nya bil som är fast i fabriken på grund av halvledarbristen. 
Vi pratar om hur webben som vi är vana vid idag är inte samma som webben för 20 eller ens 10 år sedan. Trots att webben har brutit ner en del geografiska gränser, sociala barriärer och gjort information tillgänglig på ett helt annat sätt så har den sina brister. Vi är på väg mot en ny evolution av webben som ofta benämns Web 3.0. I detta avsnitt introducerar vi decentralisering, blockchainteknologi och DAO och hur det hänger ihop med Web 3.0.   

Länkar:
Mastodon - decentraliserat socialt nätverk

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar