59. Kriget i Ukraina och sabotage av NPM paket

Om hur kriget i Ukraina hittills påverkat oss personligen och sabotaget av NPM paket för ryska och belarusiska användare.
Innan vi spelade in detta avsnitt så diskuterade vi, precis som under pandemin, om vi skulle undvika att diskutera invasionen av Ukraina och istället hålla oss så mycket som möjligt till ämnet. Men trots att det kändes läskigt att prata öppet om det (eftersom att det finns så mycket falsk information och ledsna/arga känslor inblandade), vill vi stå i solidaritet med det ukrainska och det ryska folket och föra en öppen och transparent diskussion.

Så i dagens avsnitt får ni höra om hur kriget i Ukraina hittills påverkat oss personligen, och det blir väldigt känsloladdat. Men vi pratar även något mer lättsamt om hur kriget på ett något oväntat sätt slagit ut över vår bransch; nämligen att utvecklaren av NPM paketet node-ipc släppt versoner av paketet som saboterar för användare i Ryssland och Belarus.

Erbjud ett boende/rum/säng till personer som flyr från Ukraina: 

Jakob Ramlöws initiativ som kopplar ihop svenska företag med ukrainska utvecklare: https://ukrainedevs.teamtailor.com/
💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar