81. Låt oss prata om estimat...

Estimera eller inte estimera?
Estimera eller inte estimera? Vi alla kan nog vara överens om att tidsestimat sällan håller vad de lovar, men betyder det att vi bara kan strunta i att estimera?
Ska vi estimera i tid, story points eller varför inte till och med emojis? 
Flera starka agila röster förespråkar att skippa estimaten. Men skulle det fungera i praktiken med produktlanseringar och deadlines?

🤓 Svårighetsnivå: 2/5


💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar