87. Varför din webbsida borde vara under 14kb

Varför laddar en 14 kb sida mycket snabbare än en 15 kb sida, men en 15 kb sida laddar inte mycket snabbare än en 16 kb sida?
Att en mindre webbsida laddas snabbare är ingen nyhet.
Det som dock är förvånande är att en 14kB sida kan laddas mycket snabbare än en 15kB sida – kanske 612ms snabbare – medan skillnaden i laddningstid mellan en 15kB och en 16kB sida är försumbar 😱

I det här avsnittet kommer handla om TCP-algoritmen, round trip time, latens och hur det förhåller sig till HTTP/2, HTTP/3 och QUIC. 
Han du tidigare stängt av öronen när någon sagt “TCP”? Förhoppningsvis är det avsnittet som får den mest oengagerade utvecklaren att få upp ett intresset!

🤓 Svårighetsnivå: 5/5


💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar