91. Att skriva unit tester är som sätta käppar i hjulet

Enhetstester mer än fördubblar tiden det tar att utveckla så det kanske är bäst att skippa dem helt?
Testning är ett kontroversiellt och laddat ämne inom utveckling. De flesta utvecklare verkar hålla med varandra om att testning är viktigt, men HUR man ska testa är en riktig vattendelare.

Man skulle grovt kunna dela in utvecklare i dessa 3 läger:

Utvecklare 1:
Enhetstester (unit test) mer är fördubblar tiden det tar att utveckla så det kanske är bäst att skippa dem helt.
Utveckare 2: Fast det kan ju vara bra att se till att helheten ändå fungerar så att man inte behöver regressionstesta allt. Vad sägs om att vi skriver end-to-end tester?
Utvecklare 3: Ni missar poängen helt. Unit tester gör att man utvecklar snabbare. 

Vem har rätt? 

🤓 Svårighetsnivå: 3/5

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar