98. Är No-Code och Low-Code nästa stora sak inom IT?

Vi pratar om framtiden för low-code och no-code. Vad är skillnaden mellan low-code och no-code, och tar low-code och no-code bort den roliga delen av att utveckla kod?
I det här avsnittet pratar vi med Johan Normén om framtiden för low-code och no-code. Johan Normén är en erfaren konsult och grundare av Swenug med över 24 års erfarenhet av Microsoft-teknik och bred bakgrund inom utveckling.

Under avsnittet diskuterar vi:
  • Vad low-code och no-code är och varför det är så populärt just nu.
  • Skillnaden mellan low-code och no-code.
  • Vilka typer av appar som passar för low-code och no-code.
  • Vilka typer av företag som använder low-code och no-code och vilka vi tror passar bäst.
  • Om low-code och no-code verktyg kan ta bort den roliga delen av att utveckla kod och vilka utvecklare som passar för dessa verktyg.
  • Farorna med lock-in-effekten och om företag kan hamna i trubbel om deras plattform går i konkurs.
  • Vilka low-code och no-code plattformar som finns och om de skiljer sig åt.
🤓 Svårighetsnivå: 2/5

🔗 Länkar: 

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar