101. Här är de hetaste trenderna 2023

I det här avsnittet diskuterar vi några av de hetaste tekniktrenderna för 2023, inklusive AI, AR/VR, IoB, cloud och Web 3
Mjukvaruindustrin förväntas tredubbla sin omsättning fram till 2026! Så vad tror Sofia och Madde om vad vi kan förvänta oss att se under det kommande året?

Artificiell Intelligens är en trend som bara fortsätter att växa. Chat GPT och liknande system har gett oss en liten försmak av vad vi kan förvänta oss i framtiden, men det är bara början. Många utvecklare har blivit oroliga för sina jobb, men det är skillnad på att lösa ett litet problem och att skriva ett helt komplext system och tolka krav. Oavsett om det handlar om att skriva bättre e-post eller att skapa avsnittbeskrivningar, kommer AI att fortsätta att underlätta våra dagliga uppgifter.

AR och VR är andra trender som vi tror kommer att fortsätta att vinna mark under det kommande året. Tänk på möjligheten att prova smink virtuellt eller provköra en bil innan du bestämmer dig för att köpa den. Metaverse, en virtuell värld som speglar den verkliga världen, kommer också att bli allt mer populär.

Web 3 tror vi kommer att fortsätta att utvecklas under det kommande året. NFTs och kryptovalutor är bara några av buzzwordsen som kommer att följa med detta år också, och webben kommer att bli en allt mer uppslukande upplevelse som smälter samman sömlöst med verkligheten.

Så håll ögonen öppna under det kommande året - det finns mycket spännande saker på gång!

🤓 Svårighetsnivå: 1/5

💌 Håll kontakten med oss:
Om du gillar podden får du gärna stötta oss genom att köpa vår merch, bli en Patreon, subscriba till podden eller skriva en recension!
★ Support this podcast on Patreon ★

Skapare och gäster

Madeleine Schönemann
Värd
Madeleine Schönemann
Madde är en riktig allrounder! Hon har haft många roliga och lärorika roller inom branschen, som utvecklare, scrum master, product manager, konferensarrangör och föreläsare på flera olika evenemang. Programmering ligger henne varmt om hjärtat och hennes stora glädje är att tillsammans med sitt team leverera produkter som gör verklig skillnad för användarna.
Sofia Larsson
Värd
Sofia Larsson
Sofia är en erfaren utvecklare som tycker om att vara en del av produktupptäcktsfasen och skapa effektiva lösningar med användaren i fokus. Hon har ett starkt engagemang för digital hållbarhet och i sin roll som Digital Sustanability Competence Lead jobbar hon för att öka det digitala mijömedvetandet. LinkedIn
image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter image of podcast supporter
Bli en av 34 supportrar